1 SEPTEMBER 2019 – 11:30

LEENDE – Het is 1 september 2014 wanneer studiegenoten en vrienden Marcel Verhoeven en Olaf van der Linden besluiten een eigen bedrijf te starten. Hoofdreden was dat beiden door de economische recessie toen hun baan verloren. Nu, vijf jaar later, floreert het bedrijf en hebben zij een goedgevulde orderportefeuille. Maten in hout, zoals het bedrijf heet, maakt keukens, kasten, tafels en interieurs op maat, van meubelstuk tot complete inrichting.

Beide mannen volgden dezelfde opleiding in het Belgische Maaseik, meubelmaker/interieurbouwer.  Aansluitend zijn beiden op hun eigen vakgebied ieder zijn eigen weg gegaan; Marcel is gaan werken als meubelmaker en Olaf als interieurbouwer. De combinatie is dan ook perfect gebleken na al die jaren want juist de brede kennis op dit gebied maakt dat het bedrijf uit Leende alles kan maken. ”Niets is onmogelijk. Door de combinatie van beide disciplines verwerken we ook massief hout in het interieur. We krijgen dan ook regelmatig opdrachten van andere interieurbouwers om iets te maken voor hen”, zegt Marcel.

De twee creatievelingen denken vooral oplossingsgericht. ”Klanten komen wel eens met een plaatje hier van een meubelstuk met de vraag of we dat kunnen maken. Dat is geweldig om te doen. Laatst hadden we bij een opdrachtgever flink wat interieur gemaakt en toen vroeg deze of we buiten ook een bamboevlonder konden maken. Dan denken we graag mee en hebben we die ook gemaakt. Wanneer de klant tevreden is, zijn wij dat ook”, zegt Olaf.

Marcel en Olaf werken veel samen met een vaste interieurontwerpster uit Eindhoven. ”Zij maakt gedetailleerde ontwerpen van keukens voor ons maar ook voor de interieurs. De klant staat op nummer één en zijn of haar wensen moeten wij vertalen naar een mooi eindproduct met alle wensen daarin verwerkt. Als team verzorgen we de opdrachten tot in de perfectie. Dat maakt ons vak zo mooi.”

Over de toekomst zijn de twee erg nuchter. ‘’We willen blijven doen wat we nu doen. Mooie dingen maken, kwaliteit leveren tot in de perfectie en de klant leveren waar ze om vragen.’’

Klanten kunnen gerust binnenlopen in de werkplaats aan de Maarheezerweg Noord 3a in Leende voor vragen of ideeën maar beter is een afspraak te maken met Marcel en Olaf zodat u zeker weet dat ze aanwezig zijn. De twee zijn namelijk ook regelmatig op montage want het geproduceerde plaatsen ze natuurlijk het liefste zelf.

Bron: HeezeLeende24.nl